Pengurusan sekolah

PUAN ZALINA ZAKARIA

Pengetua

Memperkenalkan Pengetua Sekolah Tinta, Puan Zalina, seelok-eloknya dipanggil Cikgu Zalina. Perjalanannya dalam pendidikan bermula dengan rendah hati sebagai penolong guru tadika, di mana dia menemui semangatnya untuk memupuk minda muda dan memupuk pertumbuhan holistik. Berakar umbi dalam prinsip Islam dan berpandukan imannya yang tidak berbelah bahagi, beliau menjalankan peranannya sebagai pengetua dengan rendah hati dan belas kasihan, mengutamakan kesejahteraan dan pembangunan rohani pelajarnya.

Dengan pelbagai pengalaman yang pelbagai, termasuk kerja sukarela dengan kanak-kanak kurang upaya dan memperkasakan belia dalam persekitaran komuniti, Teacher Zalina membawa perspektif unik kepada kepimpinannya di Sekolah Tinta. Komitmennya yang teguh untuk merevolusikan sistem pendidikan, mengangkat martabat guru, dan menyemai akhlak mulia dalam diri pelajar mencerminkan keyakinannya yang mendalam terhadap pendidikan sebagai cara mengabdi kepada Allah dan menyumbang kepada kebaikan masyarakat.

PUAN YUMNI YASIN

Pengurus Akademik

Temui Puan Yumni Yasin, mesra disapa Teacher Yumni, Pengurus Akademik Sekolah Tinta yang dihormati. Dengan semangat untuk pendidikan yang membara, Puan Yumni membawa banyak pengalaman dan kepakaran kepada komuniti sekolah kami. Sebagai seorang pendidik yang berdedikasi, perjalanan Puan Yumni dalam bidang pendidikan bermula sebagai seorang guru di sebuah sekolah menengah Cina. Selama bertahun-tahun, dia telah mengasah kemahiran dan pengetahuannya melalui pelbagai peranan pendidikan, membentuknya menjadi pemimpin yang luar biasa seperti sekarang.

Kecintaan Puan Yumni terhadap pengajaran terserlah dalam kerjanya setiap hari. Komitmen beliau terhadap kecemerlangan ditegaskan oleh peranan beliau sebagai pemeriksa MUET bertauliah dengan Majlis Peperiksaan Malaysia. Fasih dalam empat bahasa, latar belakang pelbagai budaya Puan Yumni memperkayakan komuniti sekolah kami dan memupuk persekitaran pembelajaran yang inklusif. Dengan lebih 13 tahun pengalaman dalam bidang pendidikan, bermula dari Kementerian Pengajian Tinggi hingga Kementerian Pendidikan, beliau adalah tonggak kejayaan akademik kami. Sebagai Pengurus Akademik Sekolah Tinta, Puan Yumni berdedikasi untuk memupuk budaya pembelajaran dan pertumbuhan. Kepimpinan beliau memberi inspirasi kepada kedua-dua pelajar dan kakitangan untuk berusaha mencapai kecemerlangan, menjadikan Sekolah Tinta tempat di mana setiap individu boleh berkembang maju.

PUAN YUMNI NASIR

Pengurus Akademik

Temui Puan Yumni Nasir, mesra disapa Teacher Yumni, Pengurus Akademik Sekolah Tinta yang dihormati. Dengan semangat untuk pendidikan yang membara, Puan Yumni membawa banyak pengalaman dan kepakaran kepada komuniti sekolah kami. Sebagai seorang pendidik yang berdedikasi, perjalanan Puan Yumni dalam bidang pendidikan bermula sebagai seorang guru di sebuah sekolah menengah Cina. Selama bertahun-tahun, dia telah mengasah kemahiran dan pengetahuannya melalui pelbagai peranan pendidikan, membentuknya menjadi pemimpin yang luar biasa seperti sekarang.

ANAS SYAZWAN MOHD SAH

Timbalan Pengetua

Anas Syazwan bin Mohd Sah atau lebih mesra disapa sebagai Ustaz Anas menjadi salah seorang figura ‘bapa’ yang cukup disenangi oleh para pelajar semenjak lantikan beliau sebagai Timbalan Pengetua pada awal tahun 2023. Beliau merupakan pemegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Memiliki kecintaan yang tinggi terhadap dunia pendidikan, mendorong beliau untuk menggalas tanggungjawab serta amanah sebagai seorang pendidik dalam melahirkan lebih ramai pelajar berintelektual tinggi, berakhlak terpuji dan cemerlang dari segenap aspek. Khususnya, dalam pendidikan STEM.

Dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam arena akademik kebangsaan (KSSR dan KSSM), kehadiran beliau di Sekolah Tinta membawa bersama pelbagai ilmu yang dapat dikongsikan kepada guru-guru dalam meningkatkan kualiti pengajaran serta proses Pelaksanaan Pembelajaran dan Pemudahcaraan (PdPc) disamping menyelaras hal-hal berkaitan ujian, peperiksaan dan penilaian. Kami yakin dengan sumbangan daripada beliau ini, dapat membantu sekolah dalam mencapai matlamat dan objektif sekaligus melonjakkan prestasi akademik, kokurikulum, sahsiah dan kemenjadian murid di Sekolah Tinta.

Kakitangan

Pegawai Perhubungan Murid
(Tahun 1 - 3)

Pegawai Perhubungan Murid